Skip Navigation

Neem contact met ons op

TK Elevator N.V.-S.A.

Avenue de la Metrologielaan 10
1130 Brussel
België

Tel.: +32 (0) 22 47 35 11
E-mail: info.tkla@tkelevator.com

‹‹‹

Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan

This field is required

In welk product bent u geïnteresseerd?

Liften
Roltrappen
Looppaden
Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

‹‹‹

24/7 Service - Hulp nodig?

24/7 Service - Hulp nodig?

Service centrum: 078 15 84 84

Please enter your zip code and city.
Please select your salutation
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter your message.

Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring.

Vraag een offerte aan

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

24/7 Service - Hulp nodig?

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag een offerte aan

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

24/7 Service - Hulp nodig?

Er is iets misgegaan en we kunnen uw bericht niet verzenden.

Het combineren van nieuwe technologie met beproefde methodes


Liftsystemen bestaan uit vele onderdelen die verrassend gemakkelijk vervangen en gemoderniseerd kunnen worden. TK Elevator is uw partner voor het moderniseren van liften van alle merken en fabrikanten.

Meer veiligheid en comfort, maar lagere bedrijfskosten


Upgrades en moderniseringsmaatregelen maken liften veiliger, comfortabeler en verlagen de bedrijfskosten. Onze concepten voor liftmodernisering zorgen in gelijke mate voor grote beschikbaarheid en economische efficiëntie.

We kunnen duurzaamheid en winstgevendheid op elkaar afstemmen


Elke investering in een langer bedrijfsleven voor uw lift bespaart u niet alleen financiële middelen, maar is ook goed voor de winstgevendheid van uw bedrijf. Het leven van een personen- of vrachtlift kan met tientallen jaren worden verlengd.

De 5 belangrijkste redenen voor het moderniseren van een lift

Als op een verstandige manier de bestaande waarden met nieuw technologieën worden gecombineerd, noemen we dat bij TKE een geslaagde liftmodernisering. Het doel is het vinden van een optimale oplossing voor het bestaande gebouw en het bestaande transportsysteem, ongeacht leeftijd, fabrikant en type.

En wij beschikken over het juiste concept.

De vijf meest voorkomende redenen voor liftmodernisering zijn S afety (veiligheid), P erformance (prestatie), A esthetics (esthetiek) en design (ontwerp), C omfort (comfort) en E nergy efficiency (energiezuinigheid) – of eenvoudig gezegd: S P A C E . Welk aspect prioriteit moet hebben, hangt volledig af van het mobiliteitssysteem en de technische staat, het gebouw en de gebruikers. Na een diepte-analyse met uw liftmoderniseringsadviseur van TKE, kunnen gerichte prioriteitsmaatregelen worden vastgesteld uit een van de vijf S P A C E categorieën.

Veiligheid

Liften zijn een van de veiligste transportmiddelen. Desondanks ontwikkelen we doorlopend nieuwe technologieën die liften veiliger voor passagiers en onderhoudsmonteurs maken. Een vergelijking met de nieuwste technieken is meestal noodzakelijk na de eerste decennia van gebruik. Soms zijn ook wettelijke verplichte, aan veiligheid gerelateerde liftupdates nodig waardoor de eigenaar van de lift moderniseringsmaatregelen moet treffen.

Typische maatregelen die veiligheid verbeteren omvatten: Vernieuwing van de besturing , kabelvervanging , conversie liftdeur (handmatig > automatisch) , noodoproepsysteem met cellulaire connectiviteit , achteraf aanbrengen van lichtgordijnen in liftdeuren

Prestatie

Liftbesturing, aandrijving en deuren zijn de bepalende factoren van de prestatie van het transportvermogen van een lift. Om passagiers sneller en met minimale wachttijden naar hun bestemming te krijgen, bieden moderne liftsystemen aanzienlijk meer mogelijkheden voor fine-tuning, en verminderen het aantal onnodige ritten. Als het gaat om de vervanging van de liftaandrijving, betreft het zelden het verhogen van de snelheid, maar meer het efficiënte gebruik van stroom.

Prestatie vergrotende moderniseringen omvatten: Vernieuwing van de aandrijving en frequentieomzetter, vernieuwing van de besturing , deuraandrijving.

Esthetiek en ontwerp

Het moderniseren van de liftcabine is meer dan het "slechts" vernieuwen van de wandbekleding. Een nieuw aangebrachte spiegel biedt grotere ruimtelijke proporties en het veranderen van de verlichting van de liftcabine in led maakt de lift niet alleen lichter, maar bespaart ook energie. Van gebouwen met moderne voorzieningen en aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimtes kan de waarde met wel 20% stijgen.

Een op design gerichte modernisering bestaat uit: Bekleding liftcabine (standaard of op maat) , bedieningspanelen en -knoppen (ook in verband met nieuwe liftbesturing) , vloer (standaard of lokaal geleverd) , ledverlichting, cabinespiegel , handleuning , enz.

Comfort

Modern liftcomfort betekent een stillere rit, maar ook een soepelere start en nauwkeurige nivellering (geen struikelgevaar). Nieuwe armaturen met geïntegreerde signaalweergave maken de rit aangenamer voor de gebruikers. Met gemoderniseerde liftbesturingstechnologie beschikken zowel eigenaars als passagiers over een grotere verscheidenheid aan functies. En wat zeker niet mag vergeten worden is dat liftcomfort ook betere toegankelijkheid betekent!

Een modernisering gericht op verbeterd comfort bestaat uit: Frequentie-gestuurde aandrijving , automatische in plaats van handmatige deuren , bedieningspanelen in de cabine en op de verdiepingen met signaleringsapparaten of schermen, meer besturingsfuncties zoals parkeerstop, oproepannulering , enz.

Energie-efficiëntie

De lift kan u meteen al energie besparen met een nieuwe aandrijving, overschakeling op ledverlichting of een nieuwe besturing met slaap- of stand-by-functie. Maar ook indirect kan veel gewonnen worden: een regeneratieve aandrijving voert elektriciteit terug in het net, een intelligent ventilatiesysteem voor de schacht voorkomt dat verwarmde / gekoelde lucht oncontroleerbaar door de schacht blaast.

Een energiebesparende modernisering bestaat uit: Vernieuwing van aandrijving en besturing (met bijbehorende meetbare voordelen) , energieterugwinning , ledverlichting (cabine + schacht) , gestuurde schachtventilatie (bespaart HVAC-energie) .

Laten we eerlijk zijn: Is uw lift up-to-date?

Weten wanneer het tijd is om uw mobiliteitssysteem te upgraden is belangrijk voor de geslaagde verlenging van de levenscyclus van het product. Voor een gemakkelijk uit te voeren realiteitscontrole kunt u een virtuele test voor uw lift uitvoeren in onze "MOD Web Special". Door de prestatie van uw lift te vergelijken met de duidelijke tekenen van een verouderende lift, krijgt u een voorlopig rapport met punten waarop u zich moet concentreren. Als u daarvoor kiest, wordt dit rapport rechtstreeks naar een deskundig team van TK Elevator bij u in de buurt gestuurd.

Klik door naar onze Web Special over modernisering en neem contact op met een vertegenwoordiger van TKE

Waar gaat het over? Liftonderdelen uitgelegd

Op de interactieve afbeelding hieronder worden alle onderdelen van een liftsysteem op verstaanbare wijze uitgelegd, met de belangrijkste feiten en voordelen van liftmodernisering.

Klik op de stippen ■ voor meer informatie over de verschillende liftonderdelen.

Besturing
Moderne besturingssystemen maximaliseren veiligheid, energie en operationele efficiëntie.

En vormen het brein van uw lift. De besturing verwerkt alle inputs van passagiers en regelt de beweging van de cabine en deuren. De besturing is met kabels verbonden aan alle onderdelen en de diverse veiligheidscircuits van het hele systeem.

Machine / tractieaandrijving

Het hart van uw lift. Een elektrische motor die de kabels "rolt" en zodoende de cabine beweegt.

Frequentie-omvormer
Een nieuwe frequentie-omvormer helpt met het besparen van energie.

Maakt continue controle van snelheid en versnelling mogelijk, wat het comfort van de passagiers verbetert en het energieverbruik vermindert.

Regeneratieve aandrijving

Apparaat op moderne liften dat de energie opvangt die wordt gegenereerd door een volle cabine die naar omlaag beweegt of een lege cabine die naar omhoog beweegt en deze terugvoert naar het elektrische voedingsnet van het gebouw. Kan tijdens de modernisering worden geïnstalleerd.

Tractiesysteem

Een set kabels die de beweging van de tractieaandrijving naar de cabine en het contragewicht overbrengt en deze op hetzelfde moment ondersteunt.

Contragewicht

Is gelijk aan het gewicht van de cabine en helpt deze in evenwicht te houden.

Geleiderails

T-vormige metalen profielen die aan de schacht zijn bevestigt en die de cabine en het contragewicht geleiden.

Vanginrichting

Een snelheidsbegrenzer activeert een noodrem van de cabine als deze een bepaalde snelheid overschrijdt waardoor een veilige en zekere rit wordt gegarandeerd. De vanginrichting moet regelmatig worden geïnspecteerd en getest.

Buffers

Bevinden zich in de schachtput en zijn ontwikkeld om een dalende cabine te stoppen door zijn kinetische energie te verspreiden.

Deur op de verdieping

Het eerste deel van de liftdeuren, dat op de verdieping blijft en aan de wanden van de verdieping is bevestigd. Wordt bij moderne liften automatisch bediend of handmatig bij oudere liftmodellen.

Bedieningspaneel cabine (COP)

Informatie- en bedieningspaneel dat bedieningselementen (knoppen, sleutelschakelaars, enz.) en informatie-elementen (schermen, licht en akoestische aanduidingen) bevat. Het updaten van de COP kan de toegankelijkheid en het comfort vergroten.

Schachtarmaturen

Passagiers gebruiken het bedieningspaneel op de verdieping om de lift op te roepen. Het indicatorpaneel op het bordes toont status en richting. Een update kan de toegankelijkheid en het comfort van de passagiers vergroten.

Cabine

De cabine combineert de structurele wanden, de ondervloer en het dak, standaardelementen zoals spiegels en handleuningen evenals decoratieve elementen zoals speciale verlichting en valse plafonds.

24-uurs noodoproepsysteem

Garandeert 24 uur per dag noodconnectiviteit voor liftpassagiers en moet aan alle wettelijke vereisten voldoen. Geavanceerde noodoproepsystemen maken verbinding via cellulaire netwerken om de beschikbaarheid te garanderen en verbindingsfouten te voorkomen.

Cabinedeur

Het onderdeel van de liftdeuren dat verbonden is aan en meebeweegt met de cabine.

Deuraandrijving

Elektrische motor die de deuren van de cabine en op de verdiepingen beweegt. Upgraden naar moderne deuraandrijving kan de veiligheid, prestatie en betrouwbaarheid vergroten.

Liftschacht

De liftschacht bestaat meestal uit beton, metselwerk of een metalen/glazen constructie. De lift gaat omhoog en omlaag in de schacht en alle schachtonderdelen zijn aan de wanden bevestigd. In liften zonder machinekamer bevindt de aandrijving zich ook in de schacht (meestal bovenaan, heel zelden in de schachtput).

Machinekamer

Vele tientallen jaren waren machinekamers nodig om de aandrijving en besturing onder te brengen. Bij moderne liften bevinden compacte aandrijvingen zich vaak in de schacht. De besturing, die ook compacter is, kan worden geplaatst op een verdieping in of naast het deurframe. Na modernisering kan de machinekamer voor een ander doel worden gebruikt.

Moet uw lift gemoderniseerd worden? Het maakt niet uit of uw huidige uitrusting van TK Elevator is of van een ander bedrijf (Kone, Otis, Schindler enz.). We werken aan alle types mobiliteitssystemen. Onze lokale filialen adviseren u graag over uw opties na een vrijblijvende systeemcontrole.

Neem contact op met een moderniseringsexpert van TKE bij u in de buurt

Veel gestelde vragen over liftmodernisering

Hoe lang duurt het om een lift te moderniseren?

Afhankelijk van de omvang van het project, duurt de modernisering van onderdelen een aantal dagen tot een aantal weken. Kleinere vernieuwingen kunnen wellicht een paar uur duren, terwijl voor uitgebreide upgrades met een nieuwe aandrijving en besturing, gecoördineerde planning en voorafgaande informatie van huurders nodig is.

Het maakt niet uit hoe uitgebreid uw geplande maatregelen ook zijn, onze moderniseringsexperts kunnen altijd een gedetailleerd installatieplan uitwerken en advies bieden over bijbehorende maatregelen om het effect van het uit bedrijf nemen van de lift te verkleinen.

Hoeveel vuil en lawaai moet ik verwachten tijdens een modernisering?

Liftsystemen bestaan uit veel zware en soms vrij grote onderdelen. Maar het is goed om te weten dat die bijna allemaal achter deuren bevinden of in een machinekamer zijn weggestopt. In tegenstelling tot een nieuwe installatie of volledige vervanging waarvoor vaak veel boorwerk nodig is voordat de deuren geïnstalleerd zijn, kan men tijdens een typische modernisering van een onderdeel zeer weinig tot geen stof of extreem luid lawaai buiten de schacht verwachten .

Nauwkeurige planning op de werkplek is belangrijk voor een efficiënte installatie, en garandeert de kortst mogelijke stilstandstijd van uw lift. We streven er bovendien naar om de huurders zo min mogelijk te storen, bijvoorbeeld door het bepalen en dan uitsluitend gebruiken van vastgestelde routes en ingangspunten om materiaal in en uit de liftschacht, de machinekamer en door het gebouw te brengen.

Wat is het verschil tussen het repareren en moderniseren van een lift?

Wat moet u doen als een lift regelmatig storing vertoont of niet presteert zoals zou moeten? Natuurlijk, u laat hem repareren! Vervang de kapotte of versleten onderdelen door nieuwe, en u bent klaar. Helaas wordt de "fix and go"-benadering na een paar decennia in werking gecompliceerd (bijv. problemen met het verkrijgen van verouderde onderdelen) en de kostprijs (bijv. hogere frequentie van reparaties nodig). Het resultaat voor eigenaars is een stroom van rekeningen voor reparaties, terwijl ze nog steeds een verouderde lift hebben met alle nadelen die daarbij horen.

Het verschil tussen het repareren van onderdelen en hun tijdig uitgevoerde modernisering is dat het laatste resulteert in een upgrade en een aanzienlijke verlenging van de levenscyclus van de lift dankzij "verjonging" in plaats van "doorlopende "levensondersteuning". Onze experts op het gebied van modernisering zullen u altijd attent maken op noodzakelijke maatregelen zodat u het cruciale tijdstip waarop het tijd is om reparaties achter u te laten en met de moderniseringfase te beginnen niet mist.

Hoe lang gaat mijn gemoderniseerde lift mee?

Heel waarschijnlijk tientallen jaren! Het maakt niet uit of u uw lift een eenmalige uitgebreide upgrade van de belangrijkste mechanische en elektrische onderdelen hebt gegeven, of dat u ervoor gekozen hebt om stapsgewijs te moderniseren volgens een berekend plan gedurende enige jaren - het resultaat is altijd een aanzienlijke verlenging van het totale leven van het product gepaard aan verbeterde veiligheid, prestatie, design, ritkwaliteit en energie-efficiëntie.

En bovendien: U kunt veel minder storingen en reparaties verwachten, waardoor u minder kosten maakt, los van het regelmatige onderhoud wat uiteraard nog steeds op alle liften moet worden uitgevoerd, onafhankelijk van hun leeftijd of mate van gebruik.