TK Elevator
België
Roltrappen en rolpaden zijn de marathonlopers onder de transportsystemen, maar niet alleen wat betreft dagelijkse bedrijfstijd, maar ook het totaal aantal jaren dienst. Roltrappen met veel verkeer die 40 jaar of langer in bedrijf zijn, zijn niet ongebruikelijk in het België. Als ze goed onderhouden en regelmatig gemoderniseerd worden, zijn prestatie, efficiëntie en veiligheid 100% gegarandeerd.
Roltrappen en rolpaden zijn onderheving aan veel mechanische stress. Hiermee moet rekening worden gehouden als onderhouds- en moderniseringsmaatregelen nodig zijn. De tijdige vernieuwing van fysiek belaste onderdelen zoals handleuningen, treden en rokborstels behouden niet alleen de waarde van het systeem, maar beschermen ook tegen dure secundaire schade die door storingen wordt veroorzaakt.
Investeringen in het vernieuwen van de besturing, aandrijving en andere onderdelen die de veiligheid bevorderen en tegelijkertijd minder energie verbruiken, kunnen altijd nauwkeurig worden berekend in termen van afschrijving.
Andere veel voorkomende moderniseringsmaatregelen zijn: Het overstappen op ledverlichting, het aanbrengen van rokborstels met geïntegreerde ledverlichting, veiligheidsupgrades met barrières en bescherming tegen klimmen, energie besparende functies (bijv. stoppen en bewegen), veiligheidssensoren (monitoren van snelheid handleuning, schade aan treden) of zelfs verwarmingsapparatuur voor roltrappen buiten.
Als een roltrap na tientallen jaren van doorlopend bedrijf echt aan het eind van zijn levenscyclus is, worden operators met logistieke uitdagingen geconfronteerd om een nieuwe te installeren - je draagt een roltrap nu eenmaal niet gewoon door de voordeur. Echter, met compacte, modulaire oplossingen verminderen de vervangende systemen van TK Elevator de werkzaamheden op locatie aanzienlijk en zorgen voor nieuwe maatstaven op het gebied van logistiek en installatietijden.
TK Elevator bepaalt met zijn vervangende systemen voor roltrappen en rolpaden industrienormen, omdat het constructiewerk voor installatie en assemblage minimaal is.
Ten eerste wordt de bestaande roltrap op de millimeter nauwkeurig gemeten, zodat de vervangende modules zodanig kunnen worden geproduceerd dat ze precies passen. Tijdens de daaropvolgende demontage van het bestaande systeem, blijft het gebinte intact en wordt op locatie gereinigd, gecontroleerd en opnieuw geschilderd.
De nieuwe aandrijf- en terugkeerstations, besturing enz. worden als compacte, individuele units geleverd en in de bestaande schachtput geïnstalleerd. Indien nodig worden ze ook in de bestaande schakelkasten geïnstalleerd. De installatie van de elektronica wordt gevolgd door de installatie van de bekleding (nieuw of gerenoveerd) en de inbedrijfstelling.